"Workit - Health & Safety în era digitală" cu Adrian Stănescu
Adrian Stănescu este fondatorul Workit România și are o expertiză de peste 13 ani în domeniul Health & Safety, oferind servicii de consultanță pentru companii multinaționale și nu numai.- Spune-mi câteva cuvinte despre tine. Ce faci, cu ce te ocupi și cine ești?
Pot spune despre mine că sunt un profesionist în domeniul în care activez, cu o experiență de peste 13 ani în domeniul Health & Safety, ca trainer, consultant, auditor și evaluator ale riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională.
M-am născut și am crescut în Gura Humorului, apoi am studiat în Iași inginerie economică la Facultatea de Electrotehnică, dar nu am profesat niciodată în acest domeniu. După finalizarea facultății, având oportunități reduse în acel moment, am lucrat în străinatate aproximativ un an și jumătate. Datorită acestei experiențe, m-am conturat ca profesionist și am putut să observ, lucrând în producție, în cadrul unei companii mari, care sunt riscurile existente într-o organizație.
Ulterior, la revenirea în țară, am urmat cursurile unui master în Energie și Mediu, precum și a unui master în Securitate și Sănătate Ocupațională, iar cu timpul m-am specializat și în alte domenii: auditor pentru siteme de management, evaluator de riscuri, life coach, specialist Return on Investment, trainer of trainers, resurse umane și competențe antreprenoriale.
- Cum s-a născut ideea de Workit?
Astfel, observând aceste nevoi ale clienților, am hotărât să dau startul acestui proiect, având oportunitatea de a obține o finanțare în urma participării la un proiect european. Visul meu a devenit posibil, iar viziunea asupra digitalizării serviciilor a putut fi realizabilă intr-un timp relativ scurt.
- Unde se transpun serviciile Workit România?
Workit România oferă un pachet complet de servicii Quality, Health & Safety and Environment. Prin expertiza acumulată putem corela aceste domenii și putem implementa, personaliza, toate procedurile specifice.
Al doilea calup de servicii pe care-l oferim este cel de training, necesar dezvoltării individuale dar implicit necesar și organizațiilor, deoarece este nevoie în permanență de formare continuă. Noi putem oferi o gamă variată de cursuri, sau cum ne place nouă să le prezentăm - cursuri memorabile. Participanții pot avea o evoluție ținând cont de tendințele actuale și pot beneficia de o updatare continuă a know how-ului. Noi livrăm informațiile într-un mod exclusivist și experențial, pentru a se asimila informația cât mai eficient.
Al treilea serviciu pe care îl oferim este cel de coaching, atât în business, cât și pe partea de dezvoltare personală, deoarece fiecare dintre noi are nevoie de un mentor, de un ghid care să-l direcționeze.
- Pe scurt, cu ce se diferențiază Workit România de concurență?
- De ce ar trebui organizațiile să aleagă Workit România?
- Ce ne poți spune despre platforma digitală?
Workit România a gândit și elaborat o platformă online prin intermediul căreia angajații clienților noștri beneficiază de training în domeniul Health & Safety, sunt testați periodic și astfel se poate vedea foarte clar nivelul de educație Health & Safety al unei organizații. În cadrul acestei platforme există mai multe secțiuni accesibile atât pentru organizații cât și pentru angajații acestora ( bibliotecă legislativă, proceduri interne, prezentări, instrucțiuni proprii, instruire / testare etc.). Platforma este în permanență într-un proces de dezvoltare continuă și secțiunile sunt updatate periodic în funcție de toate modificările legislative.
- De unde vine denumirea Workit?
Denumirea Workit definește exact serviciile noastre - kit complet de muncă, iar cuvântul Innovation se referă la ceea ce aducem noi în plus în acest domeniu și anume faptul că inovăm și încercăm să digitalizăm aceste servicii, și să le aducem la nivelul anului 2021.